Kalasfint med kvalitet och känsla!

”Omtanke och kvalitet i dukningen är hemligheten bakom en lyckad fest, och långt mycket viktigare än en pampig omgivning”, tipsar stylist Elisabet Lejon som inrett den här ljusa festlokalen. Växthuset och orangeriet är en underbar fond för en försommarfest – men den festliga känslan är lika enkel att återskapa i villans uterum.

”Duka med textilier – tabletter och servetter – och en full uppsättning glas, porslin och bestick. I den här dukningen har vi varit extra generösa med servetter och lagt ut två linneservetter, ton i ton, vid alla kuvert. Varje gäst har också fått en egen liten dekoration vid sin plats. Det är omsorgen om detaljerna som gör skillnad!”

Så skapar du stilen!

En ljus och glad fond känns helt rätt för sommarens alla fester. Vädertåliga och praktiska sittmöbler (Vila) i vit wicker är ett fint alternativ till de mer vanligt förekommande svarta konstrottingmöblerna. Känslan av sommar och korgmöbler på verandan är stark! Stolarna kompletteras av två bord (Saltö) med vit stomme och grå, träimiterande yta i det underhållsfria materialet nonwood.

Själva dukningen är gjord ton i ton: ljusgrå linnetabletter och matchande servetter skapar harmoni med bordsytan. Gästerna har också fått en extra linneservett i en något mörkare grå ton. Servisen Ripple i vitt anknyter till det ljusa temat och pastellfärgade undertallrikar bryter av. Kuverten är dukade med glas ur vår egen serie Style – ett glas för varje dryck. Försommarkvällens akvarellfärger återspeglar sig också i accessoarerna – vackert mönstrade kuddar i lila och gröna toner. Vi har även kompletterat med värmande filtar för att vara säkra på att gästerna stannar kvar länge.

Pricken över i, är den klassiska kristallkronan som ger ett härligt skimmer och passar alldeles utmärkt även i ett uterum med lägre tak. Har du ingen el? Välj en kristallkrona med kandelabrar och tänd stearinljus när mörkret, sent om sider, faller.

  EM_Uterum2_utebild_0176
     

Ripple – EMs signaturservis

Vår servis Ripple är gjord i stengods av hög kvalitet, i två olika färger; vit och mint. Finns som tallrik, assiett, skål och mugg.

Vackra glas

I vårt sortiment finner du vackra glas. Perfekta att duka med till festen, eller när du vill lyxa till det till vardags. Klassiska glaset Festival finns i tre olika modeller, ett vinglas som rymmer 40 cl, 45 cl eller 64 cl. Vilket du väljer beror på vad du häller i glaset. Style är en komplett serie med champagneglas och tre olika vinglas som rymmer 44 cl, 63 cl eller 64 cl. Båda serierna kompletteras av tumblerglaset Lounge avsett för vatten eller öl.

Festliga bordsdekorationer

Den här festdukningen har vi kompletterat med vackra bordsdekorationer för att understryka tillfället och årstiden. Varje gäst har fått ett eget stilleben under en glasklocka. Pynta med mossa, violer och dekorativa vaktelägg eller lägg några vackert röda jordgubbar under kupan som frestande munsbitar.

Den stora bordsdekorationen med säsongens blommor har vi valt att ställa vid ena änden på bordet, där den inte skymmer gästerna under konversationen. Ett bra tips är att aldrig utnyttja antalet sittplatser maximalt utan att lämna lite plats för dekorationer och serveringsfat, så att intrycket inte blir trångt och rörigt. Det här bordet har till exempel plats för tio, om man även dukar på hörnen, men vi har stannat vid åtta kuvert.

Udda och personligt

Det är de udda inslagen som gör en dukning perfekt! Variera udda bestick – loppisfynd, fattigmanssilver, nysilver och äkta silverbestick i kuverten. Det ger en personlig touch åt det annars alltför perfekta!

  EM_Uterum2_close_0121
   
  EM_Uterum2_close_0199.jpg

 

ANEMONE Prydnadskudde 0000123439
DUPION Prydnadskudde 0000071840
DUPION Prydnadskudde 0000071835
SHETLAND Pläd 0000119633
EDWARD Taklampa 0000119067
STYLE Rödvinsglas 6-pack 0000126653
STYLE Vinglas 6-pack 0000126654
STYLE Vitvinsglas 6-pack 0000126655
STYLE Champagneglas 6-pack 0000126656
LOUNGE Vattenglas 2-pack 0000126657
RIPPLE Servis 16 delar 0000126670
RIPPLE Servis 16 delar 0000126672