Ekens - för ett skönare liv

Ekens erbjuder sovmiljö med upplevelse och känsla för dig som vill ha hög kvalitet och och god design. I våra fyra modellserier - ENTRÉ, ELEMENT, ESSENS och ELEGANS - har vi tagit sovkomfort och stilsäker design till en ny nivå. Sängar med den innovativa MLB-konstruktionen tillsammans med vackra tyger i möblerbara färgkollektioner och snygga tillbehör gör det enkelt att skapa ett sovrum där hela du mår bra.

Entre


Ekens Entré

Ekens ENTRÉ är vår enklaste modellserie och finns att få som resårsäng, som vacker kontinentalsäng och som funktionell ställbar säng med modernt utseende. Sängarna är byggda med hög kvalitet i alla detaljer. MLB-system och pocketfjädrar som ger anpassad avlastning och riktigt bra sovkomfort är ett par exempel. Det fina tyget finns att få i två klassiska färger - beige och gråsvart. Du kan också komplettera med gavel, gavelkuddar, kuddar och sänglåda för att skapa en ombonad helhet i sovrummet.

Ekens Entre resår Ekens Entre ställbar Ekens Entre kontinental

Resårsäng
En resårsäng som erbjuder en riktigt bra sovkomfort till ett attraktivt pris. Du får en klassisk resårsäng med MLB-konstruktion och resårsystem med pocketfjädrar för bra avlastning och skön sovkomfort.

Ställbar säng
Vår enklaste ställbara säng, Ekens ENTRÉ Ställbar har en kvalitet som ger dig mycket säng för pengarna. Den har Ekens unika MLB-system och vår fina pocketfjädring för att ge skön avlastning och hög sovkomfort.
Kontinentalsäng
En vacker säng för ett stilrent sovrum. Sängen erbjuder också skön avlastning och härlig sovkomfort med Ekens välkänt höga kvalitet på material och konstruktion.

 

ElementEkens Element

Med Ekens ELEMENT tar du ett steg upp i kvalitet, sovkomfort och möbelkänsla. Sortimentet är brett och valmöjligheterna är många i dessa omsorgsfullt byggda sängar med kvalitet i minsta detalj, MLB-system och följsam 3-zonad pocketfjädring. Modellserien finns att få som praktisk resårsäng, som stilfull kontinentalsäng och som funktionell ställbar säng med klassiskt utseende. Ekens ELEMENT har ett vackert tidlöst möbeltyg i fem färgställningar - antikvit, havssand, torv, stålgrå och grafit. Du kan komplettera med gavel, gavelkuddar, kuddar och sänglåda för att skapa en härlig helhetskänsla i ditt sovrum.

Ekens Element resårsäng Ekens Element ställbar säng Ekens Element kontinental
Resårsäng
En resårsäng som erbjuder en riktigt bra sovkomfort till ett attraktivt pris. Du får en klassisk resårsäng med MLB-konstruktion och ett 3-zonat resårsystem för bättre avlastning och skön sovkomfort.
Ställbar säng
Vår enklaste ställbara säng, Ekens ELEMENT Ställbar har en kvalitet som ger dig mycket säng för pengarna. Den har har den ställbara sängens alla fördelar för dig som uppskattar flexibilitet.
Kontinentalsäng
En vacker säng för ett stilrent sovrum. Sängen erbjuder också skön avlastning och härlig sovkomfort med Ekens välkänt höga kvalitet på material och konstruktion.


 

EssensEkens Essens

Med Ekens ESSENS, som är vår mellanserie, får du essensen av god sovkomfort och kvalitet på riktigt hög nivå. Ekens nya och unika MLB-konstruktion innehåller här ett 5-zonat fjädersystem med höga pocketfjädrar och stoppning av högkvalitativ polyeter som tillsammans ger riktigt bra sovkomfort. Sortimentet är brett och du kan få samtliga sängmodeller i flera olika storlekar och komfortnivåer. Med ett vackert och tidlöst möbeltyg i fem omsorgsfullt utvalda färger skapar du också ett stilsäkert sovrum.

Ekens Essens resår Ekens Essens ställbar säng Ekens Essens kontinentalsäng
Resårsäng
En vacker säng som passar dig som vill ha en riktigt bra svensktillverkad säng med genomgående hög kvalitet i varje detalj och en sovkomfort som gör att du varje morgon vaknar pigg och utvilad.
Ställbar säng
En ställbar säng som är byggd med den innovativa MLB-konstruktionen vilket ger dig perfekt sovkomfort. Njut av en exklusiv och funktionell ställbar säng som ger både funktion och sovkomfort.
Kontinentalsäng
En vacker möbel, som samtidigt erbjuder en skön sovkomfort med svävande känsla. Dubbla resårsystem, komfortabel MLB - konstruktionen och fina stoppningsmaterial ger en säng utöver det vanliga.


 

ElegansEkens Elegans

Vår mest exklusiva och påkostade modellserie heter Ekens ELEGANS - vackra sängar byggda med de bästa material som finns att få. Den unika MLB-konstruktionen innehåller här ett högt avlastande nivåpocketsystem där varannan fjäder är något högre. Det ger en fantastisk ytmjukhet och perfekt avlastning över hela sängen. Med ett vackert tyg och karakteristisk sömnad tillsammans med ett brett utbud av storlekar och komfortnivåer blir det enkelt att skapa ett sovrum där hela du mår bra.

Ekens Elegans resår Ekens Elegans ställbar Ekens Element kontinental
Resårsäng
Upplev en av de finaste resårsängar som finns att få på marknaden. Den sköna sovkomforten skapas av den unika MLB-konstruktionen bestående av det ytmjuka nivåpocketsystemet och den högkvalitativa, mjuka softex-stoppningen närmast kroppen.
Ställbar säng
En gedigen ställbar säng av högsta klass där design, funktion och sovkomfort är utvecklat till kompromisslös perfektion. Den är byggd med de bästa komfortmaterialen och regleras intuitivt med den nästan ljudlösa motorn, mjukt och behagligt.
Kontinentalsäng
Utrycket ”att sova som på moln” blir verklighet med Ekens ELEGANS Kontinental. De dubbla fjädersystemen i en MLB-konstruktion och den stilsäkra personliga designen gör den till en kontinentalsäng på absolut högsta nivå.Ekens-forvaringSmart förvaring!

Ekens Element, Essens och Elegans går att välja med förvaring. Du får då en en lite stabilare dubbelsäng med hela 460 liters stuvutrymme för att få undan allt som inte ska synas. Sängen går också att få som enkelsäng.